Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Як обрати найкращий фліс?


Експертний блог компанії "Тексіка", доповідач Андрій Черичка

Фліс – це трикотажне полотно, яке має особливу конструкцію. Під час в’язання цього полотна на лицьову та зворотну поверхню полотна виводяться петлі, які потім розриваються і розчісуються для того, щоб отримати поверхневий ворс. Ворсована поверхня флісу призначена для забезпечення збереження тепла від тіла людини, щоб людина не охолоджувалась. Таким чином, з флісу виробляють утеплені куртки, штани та інший одяг для забезпечення тепла.

Фліс як і звичайне трикотажне полотно проходить через певні етапи виробництва: :

  • Виробництво пряжі
  • В’язання полотна
  • Фарбування
  • Розчісування
  • Стрижка полотна

Для виробництва флісу використовуються різні види пряжі. Зазвичай це пряжа FDY (Fully Drawn Yarn) пряжа – повністю витягнута пряжа. Або DTY (Drawn Textured Yarn) – текстурована витягнута пряжа. Кожен з цих видів пряжі має свої певні особливості:

  • FDY пряжа – це філаментна пряжа, яка складається з пучка багатьох тонких волокон. Вона має рівну структуру вздовж нитки. Таким чином під час начісування отримуємо рівний довгий ворс на полотні і це впливає на зовнішній вигляд флісу.
  • DTY пряжа – складається з довгих волокон, які мають певну форму. Таким чином, при виробництві флісу отримуємо рівну ворсовану поверхню. FDY пряжа це рівні волокна, DTY пряжа це скручені волокна, які стирчать з трикотажного полотна, отже, фліс здається більш розпушеним.
В залежності від споживчих властивостей, які ми хочемо отримати від готового виробу, потрібно обирати, який вид флісу використовувати для пошиття цього виробу. Вироби із FDY флісу мають більш гладку поверхню порівняно з виробами з флісу DTY. Отже, залежно від бажаного зовнішнього вигляду обирається той чи інший фліс.

В асортименті компанії «Тексіка» присутні фліси FDY та DTY різних щільностей. В залежності від того, які вироби ви плануєте виготовляти ми запропонуємо фліси різної щільної та необхідної якості. Також в нашому асортименті присутній унікальний продукт – фліс LÄRSEN з запатентованою технологією. Він має спеціальну конструкцію, яка забезпечує найкращі споживчі властивості, при цьому має високу повітропроникність та добре зберігає тепло.

Повернення до списку