Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

З чого шити костюми для роботи у вибухонебезпечному середовищі. Антистатика чи вогнестійкість?


Що таке вибухонебезпечне середовище?

Вибухонебезпечне середовище - це середовище, в якому може статися спалах або вибух легкозаймистих речовин, таких як газ, нафтопродукти, легкозаймисті пил або пари інших речовин. У будь-якому випадку людина, яка потрапляє в дане середовище, повинна бути захищена від можливого впливу шкідливих факторів, таких як температура, високий тиск при вибуху.

Які тканини рекомендується використовувати для пошиття костюмів для роботи у вибухонебезпечному середовищі?

Ми рекомендуємо використовувати для пошиття такого спецодягу вогнестійкі антистатичні тканини, оскільки одним із факторів виникнення спалаху або вибуху може бути розряд статичної електрики.

У яких випадках можна використовувати антистатичну не вогнестійку тканину?
Враховуючи високу вартість тканини з вогнестійким просоченням, часто підприємства економлять і використовують звичайну тканину, без вогнестійких властивостей, але все-таки зберігаючи антистатичні властивості цієї тканини. Антистатичну НЕ вогнестійку тканину можна використовувати, якщо усунуті всі можливі джерела займання вогненебезпечного середовища.

Гідра та Вулкано

В асортименті компанії Тексіка є два основних артикули, які ми рекомендуємо для використання у вибухонебезпечному середовищі – вогнестійка тканина Вулкано та НЕ вогнестійка тканина з антистатичними властивостями – Гідра. Обидві ці тканини мають масло-водовідштовхувальне просочення. Гідра та Вулкано рекомендовані для використання у спецодязі співробітників насамперед у нафтогазовій галузі, оскільки саме в цій галузі є найбільший ризик виникнення вибуху чи займання. Тканини Вулкано і Гідра мають антистатичну нитку, щоб усувати можливість виникнення розрядів статичної електрики, оскільки навіть слабка іскра статичного розряду має високу різницю потенціалів і її може бути цілком достатньо, щоб призвести до непоправних наслідків.

Підприємствам, які цінують життя і здоров'я своїх співробітників, ми все-таки рекомендуємо використовувати для пошиття костюмів вогнестійку тканину (Вулкано), якщо не виходить економічно або недоцільно використовувати таку дорогу тканину, тоді віддавайте перевагу тільки антистатичній тканині, без вогнестійкого просочення. Тканини Вулкано та Гідра мають досить широкий асортимент кольорів та кольорів. Стійкість кольору в цих тканинах висока, відповідно їх полюбили компанії, які цінують зовнішній вигляд своїх співробітників та цінують свій бренд.

На українському ринку існують варіанти псевдоантистатичної тканини, вони створюють ілюзію присутності антистатики.Насправді ці тканини не є антистатичними, тому щоб бути впевненим, що виріб буде дійсно захищати Ваших співробітників, будь ласка, перевіряєте технічно параметри тканини, дивіться протоколи випробувань, сертифікати, що підтверджують антистатичні властивості спецодягу. Після цього можете спокійно використати цей одяг на своєму виробництві. Повернення до списку